Szolnoki közösségi médiás helyi csoportból törölték a Magyar Péter érkezéséről szóló bejegyzéseket?

Megosztás

Többen is egyöntetűen erről számoltak be, kicsit fel is húzták magukat az önkéntes cenzúrán. Ugyanakkor egy Facebook-csoport adminisztrátora azt tesz, amit csak akar, ha szeretné Magyar Péter Szolnokra érkezését titokban tartani, akkor megteheti.

Bár morálisan felvethet néhány kérdést. Azt már megszoktuk, hogy az országos és megyei médiában kézi vezérlés van 2010 óta, az ellenzékről csak lejárató (nagyon gyakran hamis) információk mehetnek ki, míg a kormányoldalt csak dicsérni lehet. Ebben semmi újat nem tapasztalunk, de települések helyi csoportjánál talán picit meglepő lehet.

Bozsó Beáta kezdett elsőként panaszkodni arról, hogy az egyik szolnoki FB-csoportból teljes véletlenséggel eltűnt az a posztja, amiben felhívja a helyiek figyelmét Magyar Péter érkezésére. Amiről nem tudnak, az nincs is a nagyközönség számára? “Na én köszönöm nem kérek a csoportból, semmi rosszat nem írtam, annyi a bűnöm, hogy kitettem, hogy megy Péter. Nehogy megtudják a hívők. Ez így működik mindenhol itt a példa” – dohogott Beáta.

Sándor megerősítette, hogy vele pontosan ugyanez történt ugyanabban a csoportban. “Én is megosztottam itt, és törölték” – írta. Ez lenne a modern kori cenzúra egyik lépcsőfoka? Nekünk mik a tapasztalataink?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek